Antonio Guterres: Lupta împotriva încălzirii climatice ”nu poate fi oprită”

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a afirmat vineri că lupta împotriva încălzirii climatice ”nu poate fi oprită” şi a făcut apel la toate ţările ”să rămână angajate” faţă de acordul de la Paris, în pofida anunţului preşedintelui american Donald Trump privind retragerea SUA din acord, relatează AFP.

”Schimbările climatice nu pot fi negate şi reprezintă una dintre cele mai puternice ameninţări din lume în prezent şi pentru viitorul planetei noastre. Pe de altă parte, nu se poate opri acţiunea referitoare la climat şi fac apel la ţările din lumea întreagă să menţină direcţia, să rămână angajate faţă de acordul de la Paris, în beneficiul tuturor”, a declarat Guterres presei pe marginea Forumului internaţional de la Sank Petersburg (nord-vestul Rusiei).

”Referitor la societatea americană, sunt profund convins că SUA, oraşele, mediul de afaceri, societatea civilă vor rămâne angajate şi vor paria pe economia verde, deoarece aceasta este economia viitorului”, a adăugat el.

”Cei care vor paria pe acordul de la Paris, pe economia verde vor fi cei care vor avea un rol preponderent în economia sec. al XXI-lea”, a conchis secretarul general al ONU.AGERPRES

18:16 OMV şi Gazprom discută un terminal de Gaze Naturale Lichefiate pe coasta rusească a Mării Negre11:56 Juncker face apel ca UE şi China să conducă eforturile de punere în aplicare a acordului de la Paris

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!