Antreprenori români care fac afaceri pe Amazon

Care este avantajul unui business pe Amazon? ”Ponderea de peste 83% in favoarea revanzatorilor, care cumpara produse din China si le revand sub propriul brand”, reiese din datele reprezentanților de profil.

Conform statisticilor din 2016, 49% din vânzători fac sub 100 mii de dolari pe an, în timp ce 36% câştigă între 100 mii şi 1 milion de dolari pe an, 13% între 1-10 milioane de dolari, iar restul de 2% au vânzări de peste 10 milioane de dolari (Amazon Sellers Survey 2016).

În acest context, anul trecut a fost lansată în România comunitatea „Amazonienii”, cu peste 1000 de membri, care au iniţiat un business pe Amazon şi produc venit constant de mii, zeci şi chiar sute de mii de dolari.

„Eu mi-am schimbat radical viaţa şi credinţele personale despre bani în ultimii 3 ani, timp în care am trecut de la corporatist la a-mi administra business-ul de pe un şezlong dintr-o ţarp tropicală. Sunt antreprenor, marketer şi investitor în egală măsură. Am încercat multe afaceri pân am fondat-o pe cea perfectă pentru stilul de viaţă pe care mi-l doream: libertate totală. O zi din viaţa mea începe când îmi deschid contul dimineaţa şi constat că, în ultima lună, am vândut de peste 50 mii dolari. Acum îmi doresc să învăţ românii acest model de business, de aceea anul trecut am lansat primul curs de vânzări pe Amazon din România”, explică antreprnorul Alex Hudiţan.

Amazon pune la dispoziţie toată infrastructura de comercializare a produsului, prin recepţia produselor venite din China, depozitare, afişarea pe site, livrarea către clienţi, customer support şi birocratie (contabilitate, facturare, garanţii).

„Americanii folosesc Amazonul pentru cumpărături la fel cum noi folosim Google pentru informaţii. Americanul intră pe Amazon să îşi umple coşul de cumpărături, la fel cum facem noi la supermaket. Se pot vinde produse de orice tip, însă nu alese aletoriu, ci după o cercetare temeinică a concurenţei, a celor mai dorite produse, a modalităţii prin care se poate îmbunătăţi oferta actuală”, adaugă Hudiţan. La nivel internaţional, afacerile Amazon se ridica la peste 135.99 miliarde dolari.

00:53 Cel mai mare fond din lume, deţinut de un stat, investeşte banii polulaţiei în România00:43 Antreprenori români care fac afaceri pe Amazon

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!