Atenţie, VINE O NOUĂ URGIE! Romica Jurca A LANSAT ALERTA METEO de ultimă oră. Harta cu ZONELE AFECTATE

La puţin timp după ce furtunile violente au lovit toată zona de vest a țării, provocând 8 morți și 145 de răniți dar și importante pagube material – zeci de localități și cartiere rămând fără curent electric -, celebra meteorologă Romica Jurca a anunţat că neplăcerile cauzate de vreme vor continua.

OFICIAL 8 MORȚI și 145 de RĂNIȚI. FURTUNI VIOLENTE în ȚARĂ. Trenuri cu CĂLĂTORI și ȘOSELE BLOCATE. Reacția lui KLAUS IOHANNIS

Vezi galeria foto: 

“De marți după-amiază este în creștere gradul de instabilitate atmosferică pentru zonele de deal și de munte în partea, de nord, nord est și centru dar nu se așteaptă ca acestea să atingă intensitatea celor de duminică, chiar dacă  aversele cu tunete și fulgere vor fi asociate pe alocuri cu rafale de vânt”, a declarat Romica Jurca pentru Perfect Imperfect.

Altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă, care a fost valabilă în următoarele până la ora 10:30 în judeţul Constanţa.

Marţi, în nordul, nord-estul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

Începând de seara, înnorările se vor accentua în vest şi în sud, dar şi la munte unde va ploua, local. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze ce vor depăşi 50 km/h, iar pe crestele montane 70 km/h. T

recător, vor fi posibile vijelii. Temperaturile se vor încadra între 9 şi 31 de grade C. În Capitală, vremea se va menţine caldă, dar noaptea vor cădea averse însoțite de descărcări electrice. Temperaturile se vor situa între 17 și 29 de grade C. 

NOTA: Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a “postacilor” de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.

Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.
Sursa: evz.ro

Spune-ți Părerea!