Bill O’Reilly, concediat de Fox în urma acuzaților de hărțuire sexuală, după 20 de ani de activitate

„După o revizuire amănunțită și atentă a afirmațiilor, compania 21st Century Fox și Bill O’Reilly au fost de acord ca Bill O’Reilly să nu se mai întoarcă la Fox News Channel”, se menționează într-o declarație venită din partea companiei-mamă,  21st Century Fox, care deține postul Fox News Channel.

Decizia de astăzi părea ireală în urmă cu doar câteva săptămâni, ținând cont de nivelul de popularitate al realizatorului, însă circumstanțele s-au schimbat dramatic după ce New York Times a anunțat în data de 1 aprilie că O’Reilly și Fox au plătit 13 milioane de dolari pentru a soluționa în afara instanței cinci cazuri împotriva lui, întemeiate pe hărțuire sexuală sau de altă natură.

Mai mult de 50 de agenții de publicitate s-au retras din parteneriatul cu emisiunea sa, iar 21st Century Fox a cerut unei firme de avocați să investigheze o plângere venită din partea unei femei, care a declarat că, în 2013, O’Reilly a respins-o dintr-un post de colaborator, după ce aceasta i-a refuzat invitația în camera de hotel.

O’Reilly, în vârstă de 67 de ani, nu a făcut niciun comentariu în legătură cu situația curentă de când a plecat în vacanță, săptămâna trecută, dar avocatul lui a emis o declarație extină, acuzându-i pe oponenții săi liberali că au pus la cale o „campanii de discreditare” împotriva acestuia. În declarație se afirmă că „O’Reilly a fost supus unui atac la persoană brutal, fără precedent în America post-McCarthy-istă”.

Plecarea lui O’Reilly survine la nouă luni după ce fondatorul Fox News, Roger Ailes, a fost forțat să renunțe la poziția de director executiv, în urma unui proces de hărțuire sexuală intentat de către fosta prezentatoare Gretchen Carlson și a acuzațiilor venite din partea a cel puțin încă șase femei. Una dintre ele a fost Megyn Kelly, care a intrat în conflict și cu Bill O’Reilly, și care a decis să părăsească postul Fox pentru NBC, în decembrie anul trecut.

„Rezultatul efectiv nu este doar o transformare a gamei și stilului expus de canalul Fox, care a împiedicat concurența prin cablu a altor organisme media, ci efortul lui Rupert Murdoch și al fiilor săi, James și Lachlan, de a schimba cultura companiei și de a accentua pe ideea că hărțuirea este inacceptabilă. Acest fapt a întâmpinat din ce în ce mai multe dificultăți și a provocat resentimente printre personalitățile de sex feminin din peisajul media, iar problemele lui O’Reilly au devenit un subiect dominant”, se menționează în anunțul oficial venit din partea Fox News. 

Sursa: www.realitatea.net

Spune-ți Părerea!