Cea mai BOGATĂ femeie din lume a murit: tatăl său a fondat un imperiu. Cel mai EXTRAVAGANT gest

LILIANE BETTENCOURT era, la data morţii sale, cea mai bogată femeie din lume şi se afla pe locul 14 în topul celor mai bogaţi oameni de pe planetă. Fiica fondatorului L’Oreal, LILIANE BETTENCOURT lasă în urmă o avere estimată la 44,9 miliarde de dolari şi este precedată de o fiică şi doi nepoţi. Miliardara s-a aflat în conflict deschis cu fiica sa, care a cerut instanţei să o declare pe LILIANE BETTENCOURT iresponsabilă în 2011. 

LILIANE BETTENCOURT, cel mai extravagant gest: 1 miliard de euro unui playboy

Fiica celei mai bogate femei din Franţa a cerut curţii să stabilească dacă mama ei este responsabilă, în 2011, după ce aceasta a cheltuit o sumă considerabilă cu un bărbat cunoscut pentru că profită de celebrităţi.

“Profitorul” este fotograful Francois-Marie Banier, în vârstă de 62 de ani. El ar fi primit cadouri şi bani de mai mult de un miliard de euro. Banier locuieşte într-un apartament luxos cu panoramă asupra Parisului şi a fost intim cu multe celebrităţi, printr care Salvador Dali sau Johnny Depp.

Fotograful a declarat într-un interviu că darurile, inclusiv banii gheaţă, poliţa de asigurare, tablouri de Picasso şi Matisse au fost făcute de o femeie “perfect lucidă”. Banier a cunoscut-o pe Liliane Bettencourt încă din 1969, când avea 22 de ani, iar de-a lungul anilor au purtat o corespondenţă asiduă. Cadourile incriminate au fost primite de Banier într-o perioadă de 10 ani, începând din 1995, dar acesta a declarat că valoarea bunurilor primite nici nu poate fi comparată cu ceea ce a învăţat de la mai bătrâna sa prietenă.

Liliane Bettencourt a comentat o singură dată această situaţie, pe care a calificat-o drept “supărătoare” şi a spus că darurile nu au însemnat foarte mult, iar fiica ei va trebui să accepte că poate lua singură decizii şi este o femeie liberă.

Sursa: www.realitatea.net

Spune-ți Părerea!