Cluj-Napoca este orașul cel mai interesat de programul Startup Nation

În intervalul 3 și 9 aprilie, 12.626 de vizitatori unici au ajuns pe pagina dedicată programului „Start-Up Nation – România”. Dintre aceștia, 50% au între 25 și 34 de ani, fiind urmați de categoria de vârstă 35-44 de ani (26.03%)/ Totodată, 61.27% dintre cei care ar dori să acceseze programul Startup Nation sunt de sex masculin, în timp ce 40.07% sunt bucureșteni. Dacă raportăm însă aceste numere la totalul populației observăm că în Cluj-Napoca exista un interes chiar mai mare. Astfel, 1 din 380 de bucureșteni s-au interesat de program, în timp ce în Cluj-Napoca vorbim de 1 din 247, arată cea mai recentă analiză Cilv Consulting .

“Interesul crescut din partea regiunii aferente Cluj-Napoca indică o dezvoltare rapidă a zonei, ceea ce ar înseamna că următorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, pe lângă Bucureşti-Ilfov, şi Cluj-Napoca să fie considerată zonă dezvoltată şi să nu se mai acorde finanţare. Ceea ce în final pentru România este o veste bună. Cu cât vom avea mai multe zone dezvoltate cu atât nivelul de trai mediu în România va creşte”, spune, Silviu Drăgănescu, Cilv Consulting.

Programul pentru stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi milocii ”Start-up Nation Romania” este o iniţiativă coordonată de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, urmând a fi lansată în luna mai 2017. Acesta se va acorda sub forma unui ajutor de minimis în valoare maximă de 200.000 de lei, reprezentând 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile. Procedura de implementare se află în consultare publică.

00:55 Controversele creșterii salariului minim00:45 Cei mai buni responsabili pentru o nouă intrare în piață

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!