Conflict iminent între SUA și Coreea de Nord? Rusia, reacție la criza dintre cele două țări

‘Riscurile sunt foarte ridicate, mai ales luând în considerare retorica utilizată. Există ameninţări directe de folosire a forţei’, a declarat Lavrov, cu prilejul unui forum al studenţilor, conform transmisiei în direct a televiziunii ruse scrie Agerpres.

‘Din acest motiv, fireşte, suntem foarte îngrijoraţi’, a mai spus ministrul rus, potrivit căruia Moscova ‘va face totul’ pentru evitarea unei confruntări între cele două state. 

El a amintit că Rusia şi China au propus de mai multe ori un dublu ‘moratoriu’ pentru dezamorsarea crizei, care să includă încetarea testelor nucleare şi balistice nord-coreene şi, simultan, a manevrelor militare comune ale SUA şi Coreii de Sud. 

SUA se opun însă acestui plan, susţinând că ‘testele nucleare şi lansările de rachete ale Coreii de Nord sunt interzise printr-o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, care trebuie respectată în mod obligatoriu, în timp ce exerciţiile militare (americano-sud-coreene) nu au fost interzise niciodată prin nimic’, a adăugat Lavrov. 

În opinia sa, ‘cel care trebuie să facă primul un pas pentru a se îndepărta de linia periculoasă este cel care este mai puternic şi mai inteligent’. ‘Păstrăm speranţa’, a concluzionat şeful diplomaţiei ruse.

Sursa: www.realitatea.net

Spune-ți Părerea!