Creștere record a veniturilor Oracle de 9,2 mld. dolari

Compania americană de IT Oracle a avut venituri totale de 9,2 mld. dolari, în creștere cu 7%, în primul trimestru al anului fiscal 2018, în comparație cu anul trecut, potrivit Fobes.ro.

“Creşterea record a afacerii noastre centrată pe soluţii cloud continuă să susţină şi să genereze venituri din ce în ce mai mari pentru Oracle la nivel global. În primul trimestru, veniturile totale au crescut cu 7%, acţiunile GAAP au crescut cu 19%, iar cele non-GAAP s-au majorat cu 12%. Există premise foarte bune pentru Oracle în anul fiscal 2018”, a declarat Safra Catz, directorul executiv al Oracle.

Veniturile cumulate din soluţii cloud şi on-premise au crescut cu 9% la 7,4 miliarde de dolari. Aplicaţiile Cloud de tip SaaS (Software as a Service) au generat venituri de 1,1 miliarde de dolari, în creştere cu 62%, iar veniturile totale din cloud au crescut cu 51% până la 1,5 miliarde de dolari. Anul fiscal 2018 a început la 1 iunie 2017 şi se încheie pe 31 mai 2018.

 “Peste câteva săptămâni vom anunţa primul serviciu autonom din lume de cloud pentru baze de date. Bazat pe machine-learning, cea mai recentă versiune Oracle este un sistem complet automatizat, care nu are nevoie de intervenţie umană pentru a gestiona şi ajusta bazele de date”, a declarat Larry Ellison, CTO şi membru în consiliul de administraţie Oracle. 

08:35 Angajaţii nu se tem de automatizarea locurilor de muncă din viitor şi sunt pregătiţi să se recalifice08:33 Glăvan: România, stat redistribuționist – marele lucru pe care îl face cu taxele colectate este să dea salarii

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!