Cum arată cele 260 de umbrele gigant din Arabia Saudită

Dacă vrei să vezi un adevărat spectacol grandios, atunci trebuie să ajungi în Medina, Arabia Saudită, pentru a vedea cele 260 de umbrele gigant amplasate în piazza Medina Haram a Moscheii Profetului.

Moscheea Profetului (Masjid al-Nabawi) este considerată a fi cel de-al doilea loc sacru al islamului, fiind construită inițial de însuși profetul Mahomed. De-a lungul timpului, pentru a găzdui milioanele de pelerini care îi trec pragul, moscheea a fost extinsă.

Fascinantele umbrele mecanice au fost construite din necesitatea de a oferi confort și umbră celor aflați în pelerinaj în locul sfânt și de a îi proteja de soarele arzător. Astfel, cele 260 de umbrele, care au fiecare 20 de metri înălțime, se deschid în timpul zilei și strâng în timpul nopții, întregul procesul durând nici mai mult nici mai puțin de 3 minute.

Acest proiect aparține designerilor germani SL-Rasch și arhitecților SEFAR și a fost finalizat în 2010.

Umbrelele sunt confecționate dintr-un material de culoarea nisipului, special conceput pentru a proteja împotriva razelor ultraviolete. De asemenea, materialul umbrelelor este rezistent la foc și la vânt și permite luminii să treacă prin el într-un mod optim. Umbrelele reușesc să acopere cu umbra lor o suprafață de 143.000 de metri pătrați din curtea moscheii, iar temperatura sub acestea este cu 8 grade mai scăzută decât în celelalte zone neacoperite.

Pentru a evita coliziunea dintre părțile mobile ale umbrelelor, acestea au fost concepute să se închidă și să se deschidă succesiv.

umbrelele-din-Arabia-Saudita

morafi / Flickr.com

umbrele

tanveerbadal

umbrele-arabia1

KELANTAN JOTTINGS

umbrele-arabia

Ikhlasul Amal

umbrele-Arabia-Saudita

morafi

renumitele-umbrele-din-Arabia-Saudita

Omar A. / Flickr.com

minunatele-umbrele-din-Arabia-Saudita

Sekretärin

faimoasele-umbrele-din-Arabia-Saudita

Sekretärin / Wikipedia

Arabia-Saudita-umbrele

Ikhlasul Amal

umbrelele-din-arabia

fkhan75

Spune-ți Părerea!