Cybercriminalii ţintesc sectorul energetic din SUA și Europa

Kaspersky Lab este la curent și continuă să monitorizeze amenințarea cibernetică denumită ”Dragonfly 2.0”, care se pare că țintește sectorul energetic din Europa și America de Nord, a anunţat producătorul de soluţii de securitate.

“Chiar dacă informaţiile disponibile indică o posibilă legătură cu Dragonfly, încă evaluăm datele noastre şi vom lua propria decizie referitoare la atribuirea acestui atac”, se arată într-un comunicat al companiei.

Malware-ul se răspândeşte prin e-mailuri phishing deghizate în CV-uri şi atacuri de tip watering hole, cu scopul de a fura date de autentificare, pentru ca apoi să compromită o reţea corporate.

Cercetătorii companiei au urmărit, încă din luna iunie 2017, fragmente ale unor date de identificare furate prin intermediul acestor atacuri. “Investigaţia noastră arată că infractorii au ţintit diverse companii energetice din Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană. Produsele Kaspersky Lab au detectat cu succes această ameninţare,” spun reprezentanţii companiei ruse.

15:45 Rectificare bugetară: S-au luat bani de la investiții pentru plata salariilor13:28 Proprietarii Policolor au primit 22 mil. euro pe terenul fabricii. În loc se vor face magazine

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!