Decizie fără precedent a unei agenții de rating

Agenţia de evaluare Moody’s a redus nivelul de creditare al Marii Britanii, argumentând că planurile Guvernului Theresa May, de diminuare a datoriei masive, au fost afectate şi că ieşirea din Uniunea Europeană va avea efecte negative asupra economiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

La câteva ore după discursul premierului Theresa May pe tema perspectivelor relaţiilor cu UE post-Brexit, agenţia  de rating Moody’s a redus evaluarea Marii Britanii la nivelul Aa2, de la Aa1, situaţie ce relevă riscurile economice pe care ieşirea din UE le are asupra celei de-a cincea economii ca mărime din lume.

Marea Britanie a redus deficitul bugetar de la nivelul de 10%, înregistrat în anul 2010, la doar 2,3% în prezent.

Însă analiştii agenţiei Moody’s avertizează că perspectivele favorabile ale finanţelor publice s-au diminuat semnificativ în contextul în care Guvernul Theresa May a relaxat abordarea de austeritate a predecesorului său, David Cameron. “Ascultând discursul Theresei May, nu cred că există ceva care să ne facă să modificăm evaluarea”, a declarat Alastair Wilson, director privind riscurile suverane în agenţia Moody’s.

13:09 Un fost șef al ANAF vrea să atace la CCR plata defalcată a TVA11:59 Lucru scump și de mântuială: O altă autostradă din România s-a crăpat! FOTO

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!