Donald Trump crede că președintele Chinei face presiuni asupra Coreii de Nord

Preşedintele SUA Donald Trump crede că omologul său chinez Xi Jinping ‘face presiune’ asupra Coreii de Nord, în timp ce tensiunea creşte cu privire la programele nuclear şi balistic ale acestei ţări, relatează duminică AFP.

Dacă Phenianul efectuează un nou test nuclear, ‘nu aş fi încântat’, a declarat Donald Trump, într-un interviu care urmează să fie difuzat duminică în emisiunea’Face the Nation” a canalului de televiziune CBS. Extrase din acest interviu au fost publicate sâmbătă seara. 

‘Şi vă pot spune, de asemenea, nu mai cred că preşedintele Chinei, care este un om foarte respectat, va fi fi mulţumit’, a continuat el. 

Întrebat dacă ‘nemulţumit’ poate semnifica ‘o acţiune militară’, Donald Trump a răspuns: ‘Nu ştiu. Vreau să spun, vom vedea’. 

11:24 Scadența împrumutului de criză. În 2017, România are de plătit 1,26 MILIARDE de euro către UE și Banca Mondială10:25 Propuneri CSM:Preşedintele României nu poate refuza propunerile pentru funcţiile de conducere ale PÎCCJ, DNA şi DIICOT

Coreea de Nord a efectuat sâmbătă un tir cu rachetă balistică, care s-a soldat cu un eşec şi care a coincis cu un apel ferm al Washingtonului la ONU de a contracara ‘ameninţarea nucleară’ a Phenianului printr-o întărire a sancţiunilor internaţionale. 

Lansarea a avut loc la câteva ore după avertizarea lansată de secretarul de stat american Rex Tillerson în Consiliul de Securitate, care le-a cerut partenerilor săi, în special Chinei, să contracareze această ameninţare ce ar putea avea consecinţe catastrofale. 

Donald Trump a reacţionat la tirul cu rachetă eşuat, acuzând Phenianul de ‘lipsă de respect’ faţă de China, principalul său aliat. ‘Greşit!’, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter. 

Sursa: Agerpres
Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!