FOTO Poliția de Frontieră confirmă interceptarea a două nave cu refugiați

Două ambarcaţiuni la bordul cărora se aflau migranţi ilegali au fost interceptate şi blocate de poliţiştii de frontieră români în Marea Neagră, în mai puţin de 24 de ore. Anunțul Gărzii de Coastă confirmă informațiile publicate de Capital în această dimineață.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă trimis în după-amiza zilei de astăzi, vineri seara, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 24 de mile marine, în dreptul localităţii Sabla (Bulgaria), şi la aproximativ 17 mile marine faţă de frontiera româno-bulgară, care se îndrepta spre apele teritoriale româneşti.

Recaţia Poliţiei de Frontieră vine după ce turiştii din zona 2 MAi – Vama Veche au publicat pe youtube imagini cu încercarea unor persoane de a părăsi o navă aflată în larg pentru a acosta pe teritoriul României. Capital a publicat această informaţie în cursul acestei dimineţi

La faţa locului s-a acţionat cu o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă, ocazie cu care ţinta a fost identificată în jurul orei 20,30 ca fiind o ambarcaţiune tip pescador având la bord aproximativ 120 de persoane. Acestea au transmis mesaje de ajutor, recepţionate de MRCC Varna – instituţie responsabilă în acest caz, care a declanşat acţiunea SAR (search and rescue). Totodată, au fost informate, prin intermediul forumului de cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce, precizează sursa citată. 

La aproximativ 5 mile marine distanţă de marea teritorială, Garda de Coastă a acţionat cu trei nave, reuşind blocarea ambarcaţiunii, până la sosirea navelor Gărzii de Coastă Turce, care au preluat atât pescadorul, cât şi persoanele. 

11:34 ANALIZĂ Rectificarea bugetară „pozitivă” își dezvăluie pierderile07:32 Camera video auto, un gadget obligatoriu

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7,10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o altă ambarcaţiune în Marea Neagră, la aproximativ o milă marină de frontiera maritimă comună româno-bulgară şi de litoralul bulgăresc, navigând spre ţărmul României. 


Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!