Grupul Continental a investit încă 1,8 milioane de euro în România

Cel mai mare angajator privat din România a anunțat finalizarea investiției de 1,8 milioane de euro pentru stația de epurare a apei de la uzina ContiTech din Carei.

ContiTech Carei, a inaugurat staţia de epurare a apei reziduale a fabricii. Unul dintre liiderii mondiali în tehnologia cauciucului, Continental a investit peste 1,8 milioane de euro în staţia de epurare care va trata apa reziduală în reactoarele biologice proprii, asigurându-se astfel optimizarea indicatorilor de calitatea a apei în parametrii agreaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare.

„Aceasta investiţie a fost necesară deoarece, prin tratarea apei uzate şi încadrarea acesteia în indicatorii de calitate, poluarea va fi eliminată şi se va conserva mediul înconjurator. Obiectivul principal al acestui proiect este să ofere locuitorilor din zonă un mediu mai curat. Beneficiarii investiţiei sunt atât angajaţii companiei ContiTech Carei, cât şi locuitorii din zonă”, a declarat Andreas Witkowski, director general al ContiTech Carei.

Lucrările la noul spaţiu au durat un an. Proiectul din Carei include o construcţie modernă pentru tratarea şi deversarea apei uzate, echipată cu tehnologie de ultimă generaţie. ContiTech Carei are aproape 2.000 de angajaţi. Compania a investit peste 45  milioane de euro în locaţia din judeţul Satu Mare.

În perioada 1999-2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde euro în activităţile din România având aici toate cele cinci divizii ale sale. Grupul german deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în Bucureşti. Compania avea la finalul anului trecut  18.200 de angajaţi împărţiţi în mai multe divizii. Nu mai puţin de 1.700 de persoane au fost recrutate doar pe parcursul anului 2016. Mai mult chiar, conform oficialilor grupului, acesta îşi va mări echipa din România cu aproximativ 1.500 noi membri în acest an. Prin urmare, la finalul lui 2017 este de aşteptat ca toate cele cinci divizii Continental din România să angajeze nu mai puţin de 19.700 de persoane.

00:51 Glăvan, la Capital TV: Impozitul pe profit, cel mai ineficient impozit pe care îl avem00:21 Grupul Continental a investit încă 1,8 milioane de euro în România

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!