Polițist ROMÂN, CERCETAT pe motiv că l-a jignit pe Donald Trump și a umilit un membru al ARMATEI SUA | EXCLUSIV EVZ

Premieră pe plaiuri mioritice: un polițist român va fi cercetat de Parchet pe motiv că l-a jignit pe Donald Trump, președintela SU și l-a umilit pe un angajat al Armatei SUA. Marți, au fost depuse sesizări la Poliția Română și la MAI împotriva agentului Ion Stănișteanu, de la Serviciul Rutier Giurgiu. În plângerile înaintate de Dan Dumitrescu, de 58 de ani, asistent medical al US Army, se arată că agentul rutier a jignit-o și pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

L-am întâlnit pe Dan Dumitrescu la sediul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), acolo unde venise să își spună doleanțele, la scurt timp după ce a depus sesizări la IGPR și MAI. „Cetățenii se adresează și sindicatului, nu numai autorităților, deorece organizația noastră sprijină agenții în sensul unei bune relaționări cu oamenii”, ne-au explicat reprezentanții SNAP. „Am venit să vă rog să nu îl sprijiniți pe agentul Stănișteanu”, a declarat, la intrarea pe ușă, Dan Dumitrescu. Un pic surprins de reacția lui, l-am invitat să ne povestească ce i s-a întâmplat. Omul a povestit că a fost oprit, sâmbătă, 9 septembrie, în jurul orei 17.50, în comuna Călugăreni – Giurgiu. „Am fost surprins de radar cu 66 de km/h. Radarul era într-o mașină neinscripționată, un Opel”, a declarat omul. A fost tras pe dreapta de agentul Ion Stăniș teanu și s-a legitimat cu pașaportul american. „Nu aveam la mine buletinul. Mi-a aruncat pașaportul și mi-a zis să stau în mașină, cu mâinile pe volan”, a declarat Dumitrescu.

A ieșit, totuși, din mașină și s-a îndreptat spre echipajul de poliție. „În fața mea mai erau două SUV-uri oprite. Șoferii stăteau afară și fumau”, a explicat Dumitrescu. Gestul, spune el, l-a supărat pe polițist, care „a pus mâna în dreptul șoldului și a zis că scoate pistolul, dacă nu mă conformez”.

Deputatul „ageamiu”

Reîntors la mașină, Dan Dumitrescu a sunat la 112. „Agentul Stănișteanu avea halenă alcoolică și am solicitat supracontrolul de la Giurgiu”, a spus Dumitrescu. Era revoltat că numai lui i s-a pus etilotestul. „Am întrebat de ce doar pe mine mă verifică și mi-a spus că așa vrea el. I-am spus că am să îl reclam la ministrul Carmen Dan. Știți ce mi-a răspuns? «Aha, aia care e pupila lui Dragnea»”, a mai povestit românul din America. În toiul discuțiilor, Dumitrescu i-ar fi zis: „Domnule agent, spunea un deputat la televizor să nu mai folosiți mașini capcană”. Răspunsul polițistului: „Tu te iei după ageamiul ăla?”, ar fi spus Ion Stănișteanu.

„Un președinte nebun”

Românul stabilit în SUA a mai povestit că Stănișteanu i-ar fi zis: „Ce, ești în America, homeless?” și „stai printre negrotei”. „În SUA, cuvântul negrotei este discriminatoriu și este aspru pedepsit”, susține Dumitrescu. Apoi, Stănișteanu ar fi adăugat: „Aveți, acolo, un președinte nebun”, cu referire la Donald Trump. Angajatul US Army a mai adăugat: „Am sunat de trei ori la 112 și au venit după două ore. Cred că au tras de timp pentru că l-am văzut pe Stănișteanu că a băut multă apă și mesteca întruna”, a spus Dumitrescu. El a mai spus că celorlalți colegi ai lui Stănișteanu nu are ce să le reproșeze. „Mai erau o femeie și un bărbat, împreună cu Stănișteanu, dar s-au comportat civilizat. Și cei care au venit de la Giurgiu s-au purtat frumos și le mulțumesc, deși n-au vrut să mergem la spital să luăm analize de sânge, că la etilotest au spus că nu era băut”, a mai povestit Dumitrescu.

În plângeri, Ion Stănișteanu este acuzat de abuz, de jigniri la adresa poporului american și a președintelui Trump. Despre persoana sa, ne-a declarat că a plecat în SUA, în anul 1986, că este asistent medical în cadrul US Army și locuiește în Phoenix, Arizona.

IPJ Giurgiu: a amenințat polițiștii

NOTA: Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a “postacilor” de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.

Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.
Sursa: evz.ro

Spune-ți Părerea!