Tăriceanu: Nu amânăm evaluarea miniştilor, dar încă nu am stabilit un termen

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi, la Târgu-Jiu, că evaluarea miniştrilor din actualul guvern nu va fi amânată, dar că încă nu a fost stabilit un termen în acest sens, el punctând că analiza activităţii membrilor Executivului se va face în raport cu programul de guvernare.

“Eu am primit din partea colegilor mei, membri în Guvern, rapoartele pe care le-am cerut, dar nu am apucat nici eu, şi din câte ştiu nici domnul Dragnea, nu am stat să le parcurg. Am hotărât ca în perioada următoare să facem această evaluare în raport cu programul de guvernare, cu obiectivele din programul de guvernare, pentru că nu dorim ca programul, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori în trecut, să rămână un document în caza căruia cetăţenii şi-au pus speranţe, Parlamentul şi-a dat votul de încredere şi noi facem altceva. Astăzi am avut o scurtă discuţie cu dânsul (Liviu Dragnea – n.r.), a fost şi ministrul Muncii prezent. Nu amânăm evaluarea miniştrilor, dar încă nu am stabilit un termen şi sigur că vom face această evaluare eu şi cu colegii mei, domnul Dragnea la fel, cu domnul Grindeanu şi la un moment dat o să comunicăm concluziile”, a spus Tăriceanu. 

Întrebat dacă poate nominaliza câţiva miniştri a căror activitate nu s-a desfăşurat conform programului de guvernare, şeful Senatului a răspuns că, având experienţa funcţiei de premier, “are un ochi mai avizat”, dar nu poate face acest lucru “din respect pentru Guvern şi pentru colegii săi”. 

Liderul ALDE a mai menţionat că partidul pe care îl conduce susţine legea salarizării unitare şi creşterile de salarii care au avut în ultima vreme “ca fiind o necesitate”. 

18:33 CCR: Parlamentul are obligația să stabilească un prag pentru abuzul în serviciu15:44 Olguţa Vasilescu: A trebuit să refacem calculele. Mai mult nu este

Călin Popescu-Tăriceanu a fost prezent marţi după-amiază în judeţul Gorj, pentru a-i susţine pe cei doi candidaţi ai ALDE la alegerile locale parţiale din 11 iunie, Eduard Lădaru pentru postul de primar al municipiului Târgu-Jiu, respectiv Ion Popescu pentru postul de primar al comunei Drăguţeşti. 

AGERPRES

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!