Top 24 de minuni ale lumii

Pământul ascunde atâtea locuri frumoase, de la cascade mărețe și orașe pierdute, până la atracții misterioase și minuni naturale.

În fața acestor locuri grandioase nimeni nu poate înclina din cap cu dispreț și, cu atât mai mult, nimeni nu poate spune că ele nu sunt minuni ale lumii.

Așa că, oriunde te-ai afla, poți găsi un loc în care te poți relaxa și bucura de darurile pe care natura le-a lăsat omenirii.

Noi am făcut o selecție cu locuri încântătoare, care te fac să te simți parcă într-o altă lume. Cu siguranță, îți vor plăcea și ție!

1. Maroon Bells-Snowmass Wilderness, Colorado

loc-de-vis28

shutterstock.com

Această zonă pustie se află în munții Elk, în Colorado și are peste 100 de kilometri de traseu, pe care dacă ai de gând să îl străbați, peisajul te va încânta.

Cel mai apropiat oraș este Aspen, iar întreaga zonă se întinde peste 181.000 kilometri.

2. Zhangye Danxia, Gansu, China

loc-de-vis1

quora.com

Formațiunile care par a fi un curcubeu sunt rezultatul gresiei de culoare roșie și sedimentelor minerale. În plus, specialiștii afirmă că acest loc are peste 24 milioane de ani vechime.

3. Leagănul de la sfârșitul lumii, Baños, Ecuador

loc-de-vis2

wurglitsch 

Această casă în copac este situată la marginea Ecuatorului. Ceea ce o face specială este faptul că din ea se poate vedea un vulcan activ, din apropiere. În plus, în acest loc este și un leagăn, însă nu toți au curajul să îl încerce.

4. Marea Blue Hole, Belize

loc-de-vis3

quora.com

Marea Blue Hole o prăpastie care forma unui imens submarin, fiind situată în largul coastei Belize. Aici este cel mai bun loc pentru scufundări.

5. Câmpuri cu lalele, Olanda

loc-de-vis4

Nataliya Peregudova

Acest loc minunat mai este cunoscut și sub numele de Grădina Europei, un spațiu plin cu lalele colorate.

6. Peștera Hang Son Doong, Provincia Quang Binh, Vietnam

loc-de-vis5

Carsten Peter

Această peșteră este cea mai mare peșteră din lume și a apărut aproximativ acum 2-3 milioane de ani. Pentru a îți putea imagina cât este de mare, gândește-te că în ea ar încăpea un bloc cu 40 de etaje.

7. Parcul Hitachi, Ibaraki, Japonia

loc-de-vis6

sinn

Parcul este o minunăție în timpul verii, iar mii de turiști vin aici pentru a vedea 4,5 milioane de flori de o frumusețe încântătoare.

8. Peștera din gheață Mendenhall, Alaska

loc-de-vis7

25949441@N02

Peștera ascunde o lume subterană și se află sub ghețarul Mendenhall.

9. Munții Romaima, Venezuela, Brazilia, Guyana

loc-de-vis8

 gwegner

Acești munți sunt unele dintre cele mai vechi formațiuni geologice de pe planetă și s-au format în urmă cu aproximativ 2 miliarde de ani.

10. Regiune în Anatolia, Turcia

loc-de-vis9

blieusong

Această regiune te face să te simți că ești într-un loc extraterestru. De asemenea, în această zonă, plimbările cu balonul cu aer cald sunt o atracție.

11. Cascada Victoria, Africa

loc-de-vis11

 i_pinz

Această cascadă se află la granița dintre Zambia și Zimbabwe și este cea mai mare cascadă din Africa. Aceasta mai este numită ți Piscina Diavolului, pentru că este foarte periculos să stai pe marginea cascadei, iar mulți turiști își riscă viața.

12. Trolltunga, Oslo, Norvegia

loc-de-vis12

opedal

Trolltunga este o bucată de piatră care atârnă pe un munte la o altitudine mare. Acest loc este deschis pentru excursioniști la mijlocul lunii iunie până la aproximativ mijlocul lunii septembrie.

13. Marea Whitehaven, Australia

loc-de-vis13

 noaml

Această plajă este cunoscută pentru nisipurile albe și apa limpede, de o culoare aparte. Mulți turiști aleg să își petreacă luna de miere în zonă.

14. Marele Canion, Statele Unite ale Americii

loc-de-vis14

fundenburg

Marele Canion este o minune naturală, formată de cele mai puternice forțe ale pământului, apa în luptă cu piatra. Este situat în nordul statului Arizona și a fost săpat în mii de ani de râul Coloradă. În plus, el are o lungime de aproape 500 de kilometri și o adâncime de 1.600 de metri.

15. Peșterile Marble, Argentina și Chile

loc-de-vis15

quora.com

Peșterile, cunoscute și sub numele de Capela de Marmură și Catedrala de Marmură s-au format în ultimii 6000 de ani.

16. Salar de Uyuni, Bolivia

loc-de-vis17

Wikipedia

Acesta este cel mai mare deșert din lume și are o suprafață de 10.582 km², fiind situat lângă creasta Anzilor, la o altitudine de 3.656 metri deasupra nivelului mării.

17. Canionul Antelope, Arizona

loc-de-vis19

Wikipedia

Canionul Antelope este situat în Navajo, Arizona. Canionul Antelope s-a format prin eroziune, aceasta pricinuită de inundațiile abundente. De-a lungul timpului, pasajele din canion s-au erodat din cauza apei de ploaie, dar și acum se pot observa minunatele curburi ale pietrelor.

18. Peștera Fingal, Scoția

loc-de-vis20

quora.com

Deși pare că această peșteră este făcută cu măiestrie de către un om, ei bine, află că nu este așa. S-a format datorită unui flux de lavă. E un loc de vis, pe care merită să îl vizitezi.

19. Plantații de bambus, Japonia

loc-de-vis22

Inside Kyoto

Cunoscut sub numele de pădurea de bambus, acest drum din Japonia este ideal pentru plimbări cu bicicleta și pentru relaxare.

20. Peșterile Waitomo, Noua Zeelandă

loc-de-vis23

63349090@N08

Acest loc minunat cunoscut sub numele de Grota Glowworm este un paradis de lumină. Mii de licurici formează un cer înstelat pe plafoanele din peșteră. Această specie de licurici se găsește exclusiv în Noua Zeelandă și este de mărimea unui țânțar.

21. Scările Haiku, Hawaii

loc-de-vis24

uosuaq

Scările către cer, așa cum mai sunt denumite, este un traseu abrupt interzis turiștilor. Însă în ciuda avertismentelor oamenii se aventurează să urce pe aceste scări, care îți dau impresia că ești deasupra lumii.

22. Cenotes, Peninsula Yucatan, Mexic

loc-de-vis26

Daquella manera

Acest loc s-a format în Epoca de Gheață și era un loc sacru pentru mayași.

23. Aurora Boreală, Alaska

loc-de-vis29

flickr.com

Aurora Boreală este una dintre cele mai frumoase minuni ale lumii. Cele mai bune locuri pentru a vedea luminile sunt Fairbanks și Anchorage, iar data la care este recomandat să mergi în aceste locuri, pentru a minunatul fenomen este 20 aprilie.

24. Thor’s, Oregon

loc-de-vis31

Atlas Obscura

Această fântână cu apă sărată este o adevărată minune, condusă de curentul oceanului. Cel mai bun moment pentru a vedea frumuseței ei este înainte de maree. Deși îți oferă o priveliște încântătoare, ea este periculoasă și le este recomandat vizitatorilor să aibă mare grijă.

Spune-ți Părerea!