Western Digital cere ajutorul Apple pentru preluarea diviziei de chipuri a Toshiba

Apple se află în negocieri cu un grup condus de Western Digital Corp., pentru ca producătorul de smartphone-urilor sp contribuie cu 460 milioane de dolari la o ofertă de preluare a diviziei de chipuri de memorie Toshiba, informează Agerpres.

Western Digital este pe punctul de a face o ofertă de 17-18 miliarde de dolari pentru divizia de chipuri de memorie a Toshiba.

 Chipurile de memorie sunt o componentă cheie a smartphone-urilor, iar Apple este al doilea producător mondial de smartphone.

 Participaţia Apple la divizia de cipuri de memorie a Toshiba nu a fost încă stabilită de către membrii consorţiului susţin sursele. 

Consorţiu condus de Western Digital  ar oferi aproximativ 18,3 miliarde de dolari pentru operaţiunile Toshiba din domeniul cipurilor de memorie. 

Grupul Toshiba, al doilea producător mondial de cipuri de memorie NAND, după gigantul sud-coreean Samsung Electronics, vrea să-şi vândă divizia care se ocupă de producţia de chipuri de memorie în ideea de a strânge fonduri cu care să acopere pierderile înregistrate la divizia sa americană din domeniul energiei nucleare, Westinghouse. 

13:28 Proprietarii Policolor au primit 22 mil. euro pe terenul fabricii. În loc se vor face magazine09:56 Economia duduie, investițiile în economie scad! De la ce vine creșterea?

Sursa: www.capital.ro

Spune-ți Părerea!