Compania perfecta, atat la mesele festive, cat si la cinele in familie, vinul rosu este o bautura sofisticata, care nu inceteaza sa cucereasca inimile iubitorilor de vin. Vinurile rosii sunt cele mai populare tipuri de vin, putand fi regasite in aproape toate colturile lumii. Sec, demisec sau demidulce, vinul rosu isi pastreaza titlul de cel mai iubit vin. Daca esti curios, poti afla astazi cele mai interesante informatii despre vinul rosu, impreuna cu Domeniile Bohotin. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.
Vinurile vechi au o culoare mai deschisa
Daca pana acum credeai ca vinul rosu vechi este mai inchis la culoare decat cel proaspat, afla ca te inseli. Odata cu trecerea timpului, vinurile rosii devin mai deschise la culoare si mai translucide.
Poti obtine vin alb din struguri rosii
Poate parea ciudat, dar pielita strugurelui este cea care da, de fapt, culoare vinului. In unele podgorii, strugurii sunt curatati de pielita, iar din pulpa lor deschisa la culoare se obtine vin alb. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.
Vinurile mai tinere sunt mai sanatoase
Exista o zicala bine cunoscuta, care sustine faptul ca vinul este mai bun odata cu trecerea anilor. Nimic mai adevarat, deoarece gustul vinului devine mai dulce, iar taninurile devin mai puternice. Totusi, daca esti in cautarea unui vin ceva mai natural, mai bogat in antioxidanti, alege cu incredere un vin tanar, care sa poata intruni toate aceste puncte.
Pielita strugurelui aduce culoare si nutrienti
Dupa cum am mai spus, culoarea vinului depinde de culoarea strugurilor adaugati in productie. Vinurile rosii sunt obtinute din struguri inchisi la culoare, de aici nuanta sangerie. Mai mult, toti antioxidantii din vin sunt extrasi din pielita strugurelui.
Au mai putini sulfiti
Sulfitul este un component adaugat unei sticle de vin pentru a preveni aparitia bacteriilor, in timp ce vinul este lasat la temperatura camerei. Vinurile rosii contin mai putini sulfiti, deoarece sunt culesi si procesati in mod natural. Vinuri online de la Domeniile Bohotin.
Pot deveni mai vechi
Spre deosebire de vinurile albe, vinurile rosii pot deveni mai vechi, adica pot fi lasate mai multi ani inainte de consum. In mod normal, un vin rosu poate „imbatrani” in jur de 25 de ani, deoarece taninurile sunt mai pure si mai intense, ceea ce ii permite sa se pastreze proaspat mai mult timp in butoaie de stejar.
Vinul si durerile de cap
Unele persoane au parte de dureri de cap dupa ce consuma vin rosu. Asta se intampla deoarece pielita strugurilor contine histamine, care produc aceste dureri persoanelor mai sensibile.
Bogat in antioxidanti
Stiai ca ar trebui sa consumi 20 de pahare de suc de mere, pentru a putea beneficia de aceeasi cantitate de antioxidanti precum cea dintr-un singur pahar de vin? Noi stim ce alegem in acest caz!
Consumul de vin previne ridurile
Daca vrei sa ramai vesnic tanar, trebuie sa incepi sa bei vin rosu! Revenim la continutul de antioxidanti din vinul rosu, care distrug radicalii liberi din corp. Din asta rezulta o piele cu un aspect de invidiat. Vinul rosu contine resveratrol, provenit din struguri, care iti mentine pielea tanara.
Te-au surprins informatiile noastre? Nu sta mirat prea mult timp si toarna-ti un pahar de vin rosu. Intra pe site-ul nostru si alege de acolo, pentru a nu ramane niciodata fara!
Leave a Reply