Cred ca vorbim in numele tuturor, atunci cand spunem ca cel mai iubit desert al verii este inghetata. Rece, cremoasa si savuroasa, inghetata bucura atat sufletele si papilele gustative ale celor mici, cat si pe cele ale celor mai mari. Desi este mai usor sa cumperi de la magazin inghetata, nimic nu se compara cu cea pregatita in casa, alaturi de ceilalti pofticiosi ai familiei. De aceea venim astazi cu o reteta interactiva si usor de pregatit, pentru tine. Ramai alaturi de Banzai si descopera cum sa pregatesti inghetata de fistic la tine acasa. Fistic online de la Banzai Romania.
De ce ingrediente ai nevoie?
Nu ai nevoie de multe ingrediente sofisticate pentru a pregati aceasta reteta. O parte dintre acestea cu siguranta se afla deja in dulapul sau frigiderul tau. Ai nevoie de:
O cana de fistic prajit, sarat si fara coaja
3 sferturi de cana de zahar
Doua cani de lapte
Jumatate de lingurita de extract de fistic sau migdale (dupa preferinte)
Patru galbenusuri mari
O cana de frisca lichida
3 sferturi de cana de fistic prajit, fara coaja, tocat grosier.
Pasul 1
Adauga fisticul si un sfert de cana de zahar intr-un blender si amesteca bine. Adauga laptele si mixul obtinut in blender intr-o cratita si pune pe foc, pana ajunge la punctul de fierbere. Ia de pe aragaz si adauga esenta de migdale sau fistic si amesteca bine.
Pasul 2
Bate cu telul sau mixerul zaharul ramas cu cele patru galbenusuri intr-un bol de dimensiuni medii. Adauga cate putin din laptele fierbinte si continua sa mixezi pana ingredientele se incorporeaza complet. Transfera amestecul obtinut inapoi in cratita, si pune inapoi pe foc, pana ce crema se ingroasa si se scurge mai greu de pe lingura. Nu uita sa amesteci constant si sa iei amestecul de pe foc inainte ca ouale sa se transforme in omleta. Acest pas ar trebui sa dureze undeva la 10 minute. Ia crema de pe foc, strecoară printr-o sita si apoi las-o la racit pentru aproximativ doua ore.
Pasul 3
Amesteca frisca lichida si fisticul tocat in crema obtinuta mai devreme. Adauga totul in aparatul pentru facut inghetata si prepara conform instructiunilor recomandate de producator. Daca nu ai un astfel de aparat, poti pune crema in diverse recipiente si o poti da direct la congelator.
Pasul 4
Asteapta cateva ore sau chiar peste noapte, pentru ca inghetata sa fie complet formata, daca nu ai un aparat pentru inghetata. Inainte de a o servi, scoate inghetata si las-o cateva minute. Clateste lingura de inghetata in putina apa fierbinte pentru a putea scoate globuri perfecte din inghetata pregatita. Serveste in cupe de inghetata sau boluri si presara peste fistic tocat, fructe proaspete, frisca naturala si chiar sosurile preferate, precum ciocolata, caramel sau fistic. Fistic online de la Banzai Romania.
Ce parere ai despre reteta noastra? Nu-i asa ca abia astepti sa o incerci? Daca esti fan al fisticului nu poti lasa vara sa treaca fara sa gusti din inghetata noastra. Iti garantam ca o vei indragi pe loc. Fisticul il poti achizitiona din magazine sau direct de pe site-ul nostru!
- Top 10 Tendințe în Designul de Cărți de Vizită pentru 2024
- Trofez Print: Pionierat în Arta Tipăririi Personalizate
- Cateva semnale care te anunta ca e cazul sa vii la control pentru o noua pereche de ochelari
- Cateva metode prin care poti diminua efortul pe care il depun ochii tai la serviciu
- Beneficiile unui posesor de animale
Leave a Reply